"Пияздың іш өткізетін әсері бар. Егер осы өнімді аса көп тұтынсаңыз, диарея, іштің қатуы пайда болуы мүмкін. Пияз асқазан мен жүрек жарасын тудыруы мүмкін екені расталды. Сондай-ақ, гипертониямен ауыратын адамдарға пиязды көп мөлшерде тұтынуды ұсынбаймын, өйткені бұл қысымды көтереді", - деді doctorpiter.ru-ға дәрігер-диетолог Александр Андреев.
Оның айтуынша, асқазан жарасы, панкреатит және колитпен ауыратын адамдар пияз мөлшерін азайту керек.
"Кез-келген пияз құрамында В, С, А топтарының көптеген дәрумендері, сонымен қатар калий, магний, темір және ақуыз бар. Сонымен бірге пиязда қант пен ақуыз бар, ал оның калория мөлшері 70 ккал-дан аспайды. Әдетте пияз тоник, тұмауға қарсы және қабынуға қарсы агент ретінде қолданылады. Пияз артерияларда холестериннің пайда болуына жол бермейді (бұл инсульт қаупін азайтады). Сондай-ақ, пияз құрамында ас қорытуға көмектесетін талшық бар", - деп еске алды дәрігер.